We rise by lifting others.

Zaineb Sarti
Lerarenopleiding algemene economie en bedrijfseconomie
Officevolunteer  

Zaineb Sarti, 21 jaar, studeert algemene economie en bedrijfseconomie aan de Hoge school van Amsterdam en is sinds 2017 een trouwe kantoorvrijwilliger van Islamic Relief Nederland. Zaineb heeft van haar passie haar bijbaantje gemaakt, als zij niet bezig is met visagieklanten of haar studie dan verschijnt zij op het hoofdkantoor.
‘’ We rise by lifting others. ’’

Waarom besloot jij vrijwilligerswerk te gaan doen?
‘’  Ik ken Islamic Relief al van jongs af aan, we zamelden op mijn oude basisschool altijd geld in tijdens de ramadan voor behoeftigen. Het werd altijd een wedstrijd tussen mijn zus en broer, wie kon het meeste geld ophalen.. dit is mij toch altijd bijgebleven. Nadat ik een oproepje zag langskomen voor vrijwilligers dacht ik, why not. Iets doen voor een ander zonder daarvoor wat terug te verwachten, dat geeft mij voldoening.   ’’

Hoe zou jij Islamic Relief Nederland omschrijven?
‘’ Een mooie organisatie. Ze helpen hen die gevallen zijn, weer overeind. Zij die hun ouders verloren tijdens oorlogen, zij die hun onderdak verloren, zij die alles verloren. Ik geloof oprecht in de quote: We rise by Lifting others. Later zou ik zelf ook heel graag lessen en/of trainingen willen verzorgen voor vrouwen in derde wereldlanden. Wij vrouwen hebben in Nederland evenveel rechten als de mannen, en dit zien wij als vanzelfsprekend. Terwijl vrouwen in het buitenland dit helemaal niet hebben, hier wil ik graag iets aan gaan doen. Islamic Relief is mijn eerste stap naar dit doel, ik leer van de microkredietprojecten en de duurzaamheid die wordt gegarandeerd. Islamic Relief staat o.a. voor gelijke rechten voor alle vrouwen, en ik ben alleen maar trots dat ik hier mijn steentje aan kan bijdragen.‘’

Hoe combineer jij je dagelijks leven met vrijwilligerswerk bij Islamic Relief Nederland?
‘’ Naast mijn studie heb ik een enorme passie voor make-up: je kunt het onderhand een uit de hand gelopen hobby noemen. Ik ben zeker niet het tutje waar mensen aan denken wanneer ze horen dat ik een visagiste ben, ik ben een echte gevoelsmens en een ondernemer. Als visagiste vind ik het heel mooi om onderdeel uit te mogen maken van een koppel haar meest vreugdevolle dag, iedereen is aan het lachen, vrolijkheid overheerst. Echter is het natuurlijk altijd goed om jezelf een realiteitscheck te geven, werken bij Islamic Relief balanceert het leven voor mij. Ik kijk verder en zie de slachtoffers van oorlogen, natuurrampen en politieke conflicten. Mezelf voor deze mensen inzetten voelt goed, ik krijg er enorm veel voldoening van. ‘’

‘ Het is mijn plicht als moslim de mensen in nood te helpen, want voor hetzelfde geld was ik één van die slachtoffers.. ‘

Scroll to top