SADAQA JARIJAH: WATERPUT DONEER


Iedereen is er van overtuigt dat een gezondere leefstijl en een gebalanceerd dieet van belang zijn, maar het kost vaak wat moeite om lekkere gerechten te vinden die helpen bij het volhouden van een gezonde leefstijl.

Daarom hebben wij alvast een deel van deze moeilijke taak voor je uitgevoerd! We hebben een lijst van heerlijke vegetarische gerechten samengesteld welke prima passen bij een gezond dieet.

Drie geweldige recepten, die gemakkelijk aan te passen zijn aan elk seizoen en de rijke culturele geschiedenis van hun oorsprong weergeven.

Dit recept bestaat ui sperziebonen, wortelen en grote stukken aardappelen in een stevige tomatenstoofpot. Gezond, lekker en gemakkelijk te maken, Yataklete is een Ethiopische favoriet!

(Vegan) (Hoofdgerecht)
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Aantal personen: 4
Totale bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

  • 2 grote aardappelen, geschild en in kleine stukjes
  • 400 gram sperziebonen
  • 125 gram wortelen
  • ½ middelgrote uit, gesnipperd
  • 35 gram koolzaadolie
  • ½ jalapeno peper, ontpit en in blokjes gesneden
  • 2 theelepels fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel geraspte gember
  • ½ theelepel karkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • ½ theelepel witte of zwarte peper
  • 1 theelepel zout (meer of minder naar smaak)
  • 800g tomatenblokjes uit blik
  • ½ theelepel chili peper (optioneel)

Bereiding:

  • Doe de aardappelen in een grote pan, voeg zout en water toe tot de aardappelen net onder staan. Laat ze voor ongeveer 10 minuten koken tot ze gaar zijn. Giet vervolgens het water af en laat de aardappelen afkoelen.
  • Verhit olie in een grote pan en fruit de uien voor ongeveer 2 minuten.
  • Voeg vervolgens alle kruiden toe; knoflook, jalapeno, peper, gember, koriander, paprika poeder, karkuma en chilipeper.
  • Laat dit voor ongeveer 5 minuten sudderen, roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
  • Voeg vervolgens de tomaten toe en breng aan de kook, laat dit nog 5 minuten sudderen.
  • Voeg de aardappelen, sperziebonen, wortelen en zout toe.
  • Laat het geheel nog ongeveer 10 minuten sudderen, roer regelmatig om de smaken goed te verdelen.
  • Voeg indien nodig water toe om aanbranden te voorkomen.
  • Voeg indien nodig/gewenst nog extra kruiden toe en serveer warm.

 

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2021 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring
>