Sadaqa Jarijah Doneer Waterproject


Abdikadir, 70 jaar, vertelt ons zijn verhaal over de droogte die Kenia heeft getroffen, al sinds 2020.

Abdikadir is een oudere man wiens vrouw vijf jaar geleden is overleden. Hij heeft negen kinderen: vijf meisjes en vier jongens, waarvan twee van hen een handicap hebben en bed gebonden zijn. Ze wonen allemaal in een tijdelijk lemen huis.

Abdikadir heeft geen baan en is dus volledig afhankelijk van hulp van zijn buren en humanitaire stichtingen. 

De droogte in de hoorn van Afrika heeft veel gezinnen getroffen. Door het tekort aan water hebben zij veel vee en gewassen verloren.

 

Wat voor impact heeft de droogte op je gehad?

Abdikadir vertelt:  “De droogte heeft ons sterk beïnvloed, er is geen voedsel en geen melk, veel dieren zijn gestorven en de meeste ondiepe putten zijn opgedroogd, waardoor er een gebrek aan water is. De situatie verslechtert momenteel en de meeste veehouders trekken naar steden om hun kost te verdienen.”

“Het heeft mijn familie en mij sterk beïnvloed. Ik had thuis drie geiten waarvan ik melkde, maar twee ervan zijn overleden omdat ik ze geen eten kon geven. Ik heb niets om me mee staande te houden. We bidden alleen voor regen, want alleen Allah kan ons weer water schenken.”

 

Hoe is je leven veranderd?

Abdikadir vertelt: “Islamic Relief heeft me veel geholpen. Ze hebben me 9000 Keniaanse shilling gegeven via Mpesa. Eerst sliepen mijn kinderen zonder eten voor een hele dag, maar nu heb ik dankzij Allah wat etenswaren, kookolie, suiker en melkpoeder voor hen gekocht. Ik ben echt dankbaar voor de hulp vanuit Islamic Relief.”

“Ik ontvang geen andere ondersteuning van organisaties of de overheid. Alleen Islamic Relief heeft me geholpen. Hiervoor was ik afhankelijk van mijn buren, omdat ze mijn kinderen soms voedsel gaven.”

 

“Mijn kinderen hadden twee dagen lang geen eten voordat ik geld van Islamic Relief ontving, ik ben hen echt dankbaar.”

 

”Mijn kinderen met een handicap huilden voortdurend thuis vanwege het gebrek aan voedsel en dit bracht veel stress met zich mee voor mij. Ik ben echt dankbaar voor Islamic Relief; ze hebben me enorm geholpen met hun donatie.”

 

 

Het project noodhulp droogte Kenia

Het project richt zich op 350 huishoudens die zijn getroffen door de droogte in Wajir County, Kenia. Het voorziet hen in onvoorwaardelijke contante overdrachten. Kwetsbare groepen maken deel uit van de doelgroep, waaronder huishoudens met kinderen die worden behandeld voor ondervoeding, huishoudens met ondervoede zwangere en zogende moeders, huishoudens geleid door ouderen of personen met een handicap, en huishoudens geleid door vrouwen.

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2024 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring