Help Jemen nu! DONEER VOOR JEMEN


Gezondheidscentrum voor Mounkeila en zijn gezin

 

In 2021 heeft Islamic Relief Nederland een inkomenszekerheid project uitgevoerd in Niger. Gericht op het bieden van verbetering van de levensomstandigheden van de bevolking van vier gemeenschappen in de Tillabery regio in Niger.

In het dorp Dangue Daouda is er een gezondheidscentrum gebouwd samen met verbeterde openbare toiletten. Tevens is de gezondheidscentrum voorzien van voldoende meubilair, medische apparatuur en opstartmedicatie.

 

Mijn naam is Mounkeila, 72 jaar oud. Ik woon in het dorp Dangue Daouda, district Ouallam, regio Tillabery. Mijn gezin bestaat uit; mijn vrouw, 55 jaar en mijn zoon en dochter, 16 & 13 jaar.

Ik ben boer en herder. Tijdens het regenseizoen bewerk ik mijn land, na de oogst laat ik mijn kudde van 15 dieren grazen. Elke ochtend sta ik op bij het ochtendgebed, vervolgens bereid ik me voor op het veld. Elke middag om 16.00 uur kom ik terug om voor mijn kudde te zorgen tot de zon ondergaat. Rond zonsondergang kom ik terug om samen met mijn gezin te dineren, neem een bad, luister ik een beetje naar de radio en ga dan slapen tot de volgende ochtend.

Ik leerde Islamic Relief kennen door de realisatie van de waterputten die ze hebben uitgevoerd in het naburige dorp in 2015. Sindsdien ga ik daar regelmatig water halen voor mijn gezin.

 

 

De impact van een gezondheidscentrum

Dit project heeft een enorme impact gehad op mijn leven en het leven van de mensen in dit dorp. Vóór dit project hadden we een gezondheidscentrum in ons dorp dat alleen basisziekten kon behandelen. En de weg was onbegaanbaar om een zieke helemaal naar een ziekenhuis in Ouallam of Niamey te evacueren. Gelukkig kwam dit project om een geïntegreerd gezondheidscentrum met een kraamafdeling voor ons te bouwen.

Voorheen bezochten veel mensen het gezondheidskliniek niet uit schaamte, omdat er slechts één kamer was voor iedereen.

 

De toekomst ziet er zeer rooskleurig uit voor mij dankzij dit project. In de nabije toekomst zal mijn bedrijf steeds verder uitbreiden en zal ik binnenkort miljonair worden.

Ik denk dat alles wat jullie hebben gedaan van uitstekende kwaliteit is. Ik stel alleen voor om steeds meer andere vrouwen en dorpen in onze regio’s te targeten, omdat er hier veel mensen in zeer moeilijke omstandigheden leven. Deze steun zal velen van hen helpen om onze gemeenschap uit de armoede te tillen.

Heel erg bedankt voor dit project. Moge God zijn gulle donateurs belonen en mogen ze hun activiteiten voortzetten in andere dorpen, want ze hebben ons gered.

 

Ik bedank Islamic Relief nogmaals. Dankzij hun realisatie in ons dorp zijn onze leefomstandigheden aanzienlijk verbeterd. We hebben moderne gezondheidsinfrastructuur en de kwaliteit van de dienstverlening is enorm verbeterd.

 

Dit project wordt onder andere mogelijk gemaakt door het inkomenszekerheid fonds, waterfonds, onderwijsfonds, gezondheidsfonds & algemene fonds.

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2024 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring