Een gezondere levensstijl is vaak een gewilde doelstelling voor veel mensen. Het creëren van een gezond dieet kan daarbij wat moeite vergen. Gelukkig hebben we voor u een deel van het harde werk al gedaan! We hebben namelijk een lijst samengesteld met recepten (met onder andere vleesvrije opties) die kunnen dienen als smakelijke maaltijdvervangers of als een toevoeging voor uw dieet. Deze fantastische recepten zijn gemakkelijk aan te passen aan elk seizoen en hebben een rijke culturele geschiedenis van oorsprong.

Niets is zo smakelijk als een warme oliebol, maar de smaak van Luqaimat brengt dit toch wel naar een hoger niveau. Vooral in combinatie met de bijpassende warme siroop! Luqaimat is een deegachtig goed uit de Somalische keuken en wordt vaak in de avond geserveerd als dessert.

Niveau: Makkelijk

Porties: 8-10 personen

Totale voorbereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten:

Deeg

  • 2 kopjes witte bloem
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 ½ kopje water
  • 1 eetlepelolie
  • Olie voor het frituren

Siroop

  • 1 kopje water
  • 2 kopjes kristalsuiker
  • Citroensap (je kunt ook rozenwater of ½ theelepel gemalen kardemom gebruiken voor de smaak)

Combineer alle ingrediënten voor de siroop in een diepe pan en kook tot de siroop plakkerig is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Bewaar de siroop in een diepe kom. Zodra de Luqaimat gaar is kan het erbij worden toegevoegd.

Als je honing wilt gebruiken i.p.v. de siroop, verwarm dan een kopje honing met een kwart kopje water totdat de honing is opgelost. En voeg dit dan bij de Luqaimat zodra het gaar is.

Bereidingswijze: 

  • Verhit olie in een frituurpan of een diepe pan op middelhoog vuur. Laat een beetje beslag vallen om de hitte van de olie te peilen. Als het beslag snel naar boven drijft, is de hitte goed.
  • Schep met je handen wat beslag tot een balletje en laat dit voorzichtig in de olie vallen. Als alternatief kun je een lepel gebruiken om het beslag op te scheppen. Blijf beslag toevoegen tot de pan vol is.
  • Draai de balletjes constant om voor een ​​egale bruine kleur. Als ze lichtbruin zijn geworden, dan kun je ze uit de pan halen.
  • Laat dan de balletjes in de siroop vallen. Je kunt ze ook door sesamzaadjes rollen voor een extra vleugje smaak.
  • Als je geen suikersiroop of honing wilt gebruiken, strooi dan wat poedersuiker over de gefrituurde Luqaimat.

 

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2021 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring