Help Jemen nu! DONEER VOOR JEMEN


Sponsor een wees – Het verhaal van Ibrahim in Ethiopië

 

Ibrahim is 23 jaar en woont samen met zijn moeder, zus en drie broers in een van de sloppenwijken in de buurt van Addis Ababa, Ethiopië. Ze wonen in een tweekamer woning gemaakt van leem en riet. Deze woning hebben zij van de overheid gekregen tegen een minimale maandelijkse huurprijs.

De huizen zijn van slechte kwaliteit met beperkte toegang tot infrastructuur, vooral omdat er onvoldoende faciliteiten zijn voor de afvoer van afvalwater.  

 

Ibrahim is een van de beste studenten van de opleiding computerwetenschappen. Hij studeerde dit jaar af aan de universiteit in Ethiopië. De universiteit bood hem aan om zijn masteropleiding voort te zetten en hem op de campus aan te nemen als assistent-docent.   

  

 

 

Etetu – Moeder van Ibrahim:

“Na het overlijden van mijn man werd het een hele uitdaging voor mij en mijn kinderen. Ons levensonderhoud was afhankelijk van zijn inkomen. We moesten ook onze dagelijkse maaltijd en andere huishoudelijke consumpties minimaliseren om enkele extra dagen te verlengen. Ik werd gedwongen arbeid te verrichten om aan onze behoeften te voldoen. Hoewel ik niet kon vervullen wat we nodig hadden. Ik besteedde het grootste deel van mijn inkomen aan de aanschaf van huishoudelijke materialen in de eerste week van de maand en had daardoor aan het einde van de maand heel weinig over voor eten en educatieve materialen.

 

Nadat ik ons bij Islamic Relief Ethiopië had aangemeld en de ondersteuning was gestart, kregen we financiële hulp. Daarna ben ik in staat geweest om onze behoeften te voorzien. Daarnaast volg ik ook een training bij Islamic Relief over kleinschalige bedrijfseconomie en management. Hierdoor kan ik iets betekenen voor het gezin en kunnen mijn kinderen normaal naar school gaan. De sponsorschap van Sponsor een Wees heeft onze levensomstandigheden verbeterd”, zegt Etetu als ze haar situatie vóór en ná de tussenkomst van Islamic Relief vergelijkt. 

 

 

 

 

Persoonlijk bericht naar de donateur:

Etetu, moeder van Ibrahim’: “Zoals je hebt gezien is Ibrahim een van de vruchten van je financiële steun. Zo niet, dan zou hij niet zijn zoals hij nu is vanwege financiële problemen. Hij is mijn zoon, en de jouwe. Wij gingen van de hoogste armoede naar betere levensomstandigheden.” 

 

‘’Uw steun levert een enorme bijdrage aan de verbetering van ons leven. Ik bid altijd om je de kracht te geven om andere behoeftige mensen zoals wij te helpen. Jij maakt de wereld mooier voor mensen zoals wij. Bedankt voor de opmerkelijke steun en grote dank aan Islamic Relief om mijn zoon zijn droom te laten uitkomen.” 

 

Sponsor een wees is gericht op weeskinderen en hun gezinnen. Dit succes verhaal laat zien hoe uw donatie veel bijdraagt aan de verbetering van de levensomstandigheden van weeskinderen.

Sponsor een wees uit Ethiopië.

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2024 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring