Sadaqa Jarijah Doneer Waterproject


De ambitie en doorzettingsvermogen van Jumana, Palestina

 

In 2014, toen Jumana 11 jaar oud was en in de zevende klas zat, stierf haar vader. Jumana woont samen met haar moeder, vijf zussen en vier broers, het is een grote familie. Het gezin heeft geen bron van inkomsten behalve de steun van het Ministerie van Sociale Zaken in Palestina en de sponsoring van Islamic Relief die de familie voorziet in voldoende voedsel en andere benodigdheden. Maar deze moeilijkheden hielden Jumana’s ambitie niet tegen.  

 

“Na het verlies van mijn vader, namen angst en gedachtes mij over. Over mijn toekomst en hoe ik mijn doel om op een dag dokter te worden kan bereiken!?’’ 

 

 

Jumana’s moeder: “Toen Jumana jong was, streefde ze ernaar om dokter te worden en ik bid tot Allah om mij in staat te stellen haar opleiding af te ronden. We zijn allemaal trots op haar zodat we doorgaan met het verwezenlijken van haar droom en die van haar vader, moge Allah genade hebben met zijn ziel.’’  

 

Jumana besloot om van haar specialiteit een trots te maken voor haar familieleden. Jumana was een uitstekende leerling.  Ze begon te studeren en deed haar best om haar overleden vaders wens te vervullen. Jumana behaalde 94,7% cijfers op de middelbare school in 2019. De familie verheugde zich over het succes van Jumana op de middelbare school.  

 

“Nadat ik mijn resultaten had gekregen, was de eerste persoon die ik me herinnerde mijn lieve vader en voegde eraan toe:” Ik was trots toen ik de naam van mijn vader hoorde die mijn familie en vrienden noemde. Dit is de dochter van Mohammed, moge Allah zijn ziel zegenen.’’ 

 

Tot slot bedankt Jumana haar vriendelijke attente sponsor en bidt zij tot Allah om deze daad in zijn/haar weegschaal te doen brengen In sha Allah. 

 

 

Sponsor een wees uit Palestina.

De jarenlange blokkade, beperkingen, gevaar en onzekerheid in Palestina is wat de inwoners hebben moeten doorstaan en tot de dag van vandaag nog steeds meemaken. Hierdoor is ongeveer 80 procent van de bevolking afhankelijk van humanitaire of overheidssteun om te overleven.

 

 

 

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2024 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring