Sadaqa Jarijah Doneer Waterproject


Laila’s droom: ”Ik wil mijn moeder op Hajj kunnen sturen”

 

Laila is 14 jaar en woont samen met haar moeder, broertje en zusje in Midelt, Marokko.  Zij vertelt ons hoe deze situatie impact op haar leven heeft, nu zij en haar broertje en zusje weeskinderen zijn geworden. Het sponsor een wees project helpt kinderen uit Marokko om weer een positieve kijk te hebben op de toekomst die hen te wachten staat.

 

 ‘’Sinds mijn vader is overleden ben ik getraumatiseerd. Vroeger was ik een extravert en nu praat ik niet veel meer. Mijn moeder zegt dat ik mijn emoties ook niet kan verbergen, als ik opgewekt ben zie je de bedroefde emoties nog in mijn gezicht.”

 

 

”Maar sinds ik word gesponsord gaat het al een stuk beter, omdat ik weer een toekomst voor mij zie.  Ik zit momenteel in de 2e klas van de middelbare school. De school is gelukkig maar 10 minuten lopen van mijn huis.”

 

Haar favoriete vak is wiskunde, maar zij heeft daar wel ondersteuning bij nodig, vandaar dat zij 3 keer per week extra wiskunde lessen krijgt.  Dit doet zij ook omdat ze de beste cijfer van de klas wilt halen. De beste leerlingen van de klas worden namelijk geselecteerd door een vereniging die hen helpt met studeren in de grote stad. Later wilt zij wiskunde docent worden en daarnaast is het haar droom om haar moeder op Hajj te kunnen sturen.

 

Hoe is jullie woonsituatie? 

Laila: ‘’We leven onder minimale leefomstandigheden. Momenteel woon ik samen met mijn moeder, broertje en zusje in een lemen huis met 3 kamers, een badkamer en een keuken.”

Laila deelt een van deze kamers samen met haar broertje en zusje. De sponsorschap heeft hen voorzien van bedden en overige meubels.  Verder hebben zij gemakkelijk toegang tot water maar alleen voor wassen en schoonmaken, dus het is niet geschikt om te drinken, voor drinkwater gaan ze langs de buren. 

Alle familieleden zijn gelukkig allemaal gezond, behalve mijn kleine broertje die lijdt aan een aandoening aan zijn geslachtsorganen. Hij heeft een operatie ondergaan, maar helaas is die niet gelukt en betekent het dat er nog een operatie uitgevoerd moet worden.

Dit is een van de redenen dat uw donatie veel kan betekenen en aantoont dat het erg hard nodig is.

 

Sponsor een wees is gericht op weeskinderen en hun gezinnen. Het project verbetert de algehele kwaliteit van hun leven en het welzijn van gesponsorde gezinnen. Deze casestudy laat zien hoe uw donatie veel bijdraagt aan de verbetering van de levensomstandigheden van gesponsorde weeskinderen.

Sponsor een wees uit Marokko.

 

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2024 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring