Sadaqa Jarijah Doneer Waterproject


Het leven van Logain en haar familie in Jemen

 

“Mijn naam is Aswan, ik ben de moeder van Logain, Raydan en Ramzi. Mijn dochter wordt sinds 2018 gesponsord door Islamic Relief. Ik heb het geld van de sponsoring verstandig besteed om de dagelijkse behoeften en de onderwijsbehoeften van de kinderen te voorzien.’’ 

 

‘’De tragedie van mijn familie begon toen ik mijn man verloor.” 

 

”Ik breng mijn dagen en nachten door met nadenken over wat ik ga doen en hoe ik mijn kinderen te eten ga geven. Vooral omdat ik geen bron van inkomsten heb.’’ 

 

 

Vanwege de huidige oorlog in Jemen en de slechte situatie in alle steden, moeten sommige gezinnen hun huizen verlaten. Logain’s familie heeft geluk met een huis waarvan de eigenaar en zijn familie het moesten verlaten en hen er in te lieten wonen zonder huur te betalen.

 

Een dag in het leven van Logain en haar moeder Aswan:

De dagelijkse routine van het gezin is zo eenvoudig en als elke Jemenitische familie. ”Tijdens de schooldagen word ik wakker om Al Fajr te bidden met mijn kinderen. Dan ontbijten ze allemaal om 6.30 uur en gaan ze om 7.00 uur naar school. Daarna maak ik het huis schoon en kook ik de lunch. Mijn kinderen komen van school, ze lunchen, maken hun huiswerk en gaan om 15.00 uur naar de moskee om de koran uit hun hoofd te leren. Als ze vrij zijn kunnen zij lokale spelletjes spelen met hun vrienden of blijven thuis tv kijken. Uiteindelijk gaan we allemaal om 21:00 uur naar bed.”

 

De impact van het sponsor een wees project op Logain en haar moeder:

”In de Ramadan krijgt het gezin zeer nuttige items die het gezin niet alleen tijdens de heilige maand ondersteunen. We gebruiken die voedselpakket 3 maanden lang dit komt voornamelijk omdat mijn kinderen nog jong zijn. In het Kurban-project krijg ik vlees dat ik het hele jaar niet voor mijn gezin kan betalen omdat het erg duur is. En ik kan het Eid Gift-project niet vergeten, waar mijn kinderen zo blij van werden. Ze krijgen speelgoed en nieuwe kleren voor Eid.”

 

‘’Sinds de donateur via Islamic Relief Jemen mijn dochter sponsort, wordt ons leven beter. Ik gebruik het geld van de sponsoring om ons van basisbehoeften te voorzien.”  

 

In 2020 heeft Islamic Relief enkele weduwen getraind om wat vaardigheden op te doen en te gaan werken en daardoor een soort duurzaam inkomen te hebben om hun gezin te onderhouden. Zij werden opgeleid om parfum en wierook van A tot Z te maken. Dit project geeft hen een idee over hoe zijn hun eigen bedrijf kunnen starten. Nadat de weduwen de training hadden afgerond, ondersteunde Islamic Relief  hen met de middelen om het werk te starten. Nu kunnen zij ook geld verdienen met eigen gemaakte producten.

 

Bericht van Logain’s moeder voor de donateur:

“Ik hoop dat de donateur mij en mijn kinderen blijft steunen, vooral in deze moeilijke omstandigheden. Mijn kinderen zijn nog jong en hebben zorg en ondersteuning nodig om hun studie vol te kunnen houden en op zichzelf te kunnen staan en op zichzelf te kunnen vertrouwen.’’ 

 

Dit is mogelijk door het Sponsor een wees project.

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2024 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring