Help Jemen nu! DONEER VOOR JEMEN


”Ik weet nog steeds niet waar mijn ouders zijn” – Mohdea, Jordanië

 

Mohdea’ (20) staat er nu alleen voor, samen met haar 2 broertjes en 2 zusjes (Mohammad 17, Sham 16, Abla 14 jaar en Nour Al Dyan 11 jaar). De situatie van de ouders is ingewikkeld. Haar vader werd vermist sinds het begin van de oorlog in Syrie 2010 en haar moeder werd ontvoerd door de overheid in 2013.

 

In haar eigen woorden deelt Mohdea’ haar aangrijpende verhaal:

“Voordat de oorlog begon, woonden we in de stad Daraa, Syrie. Mijn vader verdween in 2010 en we weten niet of hij nog leeft. In 2013 werd mijn moeder meegenomen en gearresteerd door het regeringsleger, ze zit nog steeds in de gevangenis (we weten helaas nog steeds niets over haar situatie). En op tienjarige leeftijd was ik getuige van alles, terwijl mijn jongste broertje en zusje slechts 2 en 3 jaar oud waren.”

Mohdea

Wegens veiligheidsrisico’s, hebben wij gekozen voor een willekeurige foto

 

Gevlucht naar Jordanië

”Wij woonden bij mijn oma en oom, ons huis werd aangevallen en mijn oom raakte ernstig gewond. Mijn grootmoeder, broertjes, zusjes en ik werden per ambulance met mijn gewonde oom naar Jordanië vervoerd.’’ 

 

”We hebben de afgelopen 8 jaar in Ramtha, Jordanië gewoond. Mijn oma schreef ons in op een openbare school en mijn oom verliet Jordanië om naar Duitsland te emigreren.

In juli 2021 werd mijn grootmoeder ziek en overleed na twintig dagen. Ik woon nu met mijn 4 broertjes en zusjes in een huurhuis. Alhamdulillah, zijn wij nog steeds samen en ben ik nu verantwoordelijk voor hen. Het is enorm moeilijk voor mij om voor mijn broertjes en zusjes te zorgen, maar ik zal mijn best doen om hen te ondersteunen.’’ 

 

Ik heb geen idee waar mijn vader en moeder nu zijn. Er is al 11 jaar geen teken van leven.

‘’Ik voel me alleen en ik mis mijn moeder heel erg.  Volgens familieleden in Syrië, hebben wij begrepen dat mijn moeder nog steeds leeft en vast zit in de gevangenis. Ik hoop dat ik haar weer zal ontmoeten zodra de oorlog voorbij is.”

 

Het Sponsor een Wees project speelt een cruciale rol in het verbeteren van hun levenskwaliteit en welzijn. En is een investering in de weeskinderen die het hard nodig hebben.

Sponsor een wees uit Jordanië.

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2024 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring