Sadaqa Jarijah Doneer Waterproject


De trots van Salimati, Mali

”Hallo, ik ben Salimata en mijn verhaal begint in Daoudabougou, een van de meest achtergestelde gebieden in Bamako, Mali. Voordat ik in contact kwam met Islamic Relief voor het Sponsor een wees Mali, waren onze omstandigheden verschrikkelijk. Soms hadden we zelfs niet genoeg om van te leven.”

Sponsor een wees

Maar sinds de financiële steun van Islamic Relief in hun leven is gekomen, is alles stabieler geworden. Niet alleen voor haar, maar ook voor haar broers en zussen. Op haar 17e werd ze voorzitter van de Children’s Sharing Club en nu zit ze in de 12e klas van een openbare school.

 

Inspirerende invloeden in mijn leven

”Als ik terugkijk, kan ik met zekerheid zeggen; de medewerkers van het Hope Project van Islamic Relief. Zij zijn een sterke invloed in mijn leven geweest. Ze hebben me doen inzien dat kinderen en vrouwen fundamentele rechten hebben die gerespecteerd moeten worden.”

”Door de trainingen en workshops over kinderbescherming, hebben ze aangetoond dat de islam welzijn en mededogen predikt, maar geen geweld of misbruik tolereert.”

”Deze overtuigingen heb ik omarmd en toegepast in mijn gemeenschap, waar ik bewustmakingsessies organiseer.”

 

 

Mijn grootste trots: Verandering brengen in gemeenschappen

”Wat mij het meest trots maakt, is dat ik meer dan 100 gezinshoofden, 150 moeders en 50 onderwijzers bewust heb gemaakt. Van het belang van het behouden van de waardigheid van alle kinderen, meisjes en vrouwen en het waarborgen van hun rechten.”

”Ik ben erin geslaagd om 50 ouders te overtuigen om hun dochters naar school te laten gaan en vroegtijdige huwelijken te voorkomen.”

Misschien nog indrukwekkender is dat zij de opvattingen van vijf vrouwelijke beoefenaars van genitale verminking heeft kunnen veranderen. En hen geholpen heeft deze schadelijke praktijk op te geven. Dit is een aanzienlijke prestatie in onze gemeenschap, omdat het bijgedragen heeft aan de aanzienlijke vermindering van de praktijk van genitale verminking in onze regio.

 

”Mijn reis, mogelijk gemaakt door het Sponsor een wees van Islamic Relief, toont aan hoe steun en empowerment levens kunnen veranderen. En positieve veranderingen in gemeenschappen teweeg kunnen brengen. Samen kunnen we een verschil maken voor weeskinderen en hen de toekomst geven die ze verdienen.”

 

Sponsor een wees

Sponsor een wees uit Mali.

Mali heeft een van de jongste bevolkingen ter wereld, met een gemiddelde leeftijd van slechts 16 jaar. Dit betekent dat het land veel jonge mensen heeft die geconfronteerd worden met verschillende uitdagingen en moeilijkheden. Laten wij samen proberen de weeskinderen weer kind te laten voelen.

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2024 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring