Mijn naam is Hadiza, ik ben 40 jaar oud en ik woon in het dorp Katchira. Als vrouw zijnde, is mijn eerste zorg elke dag om naar de waterput te gaan om water te halen.

Ik reis 300 meter om bij de bron te komen, daar moet ik weer wachten, vaak 10 of 15 minuten voordat ik aan de beurt ben om mijn twee 25 liter blikken te vullen. Ik vul negen blikjes per dag voor ons en de geiten die we vetmesten. Deze taak is echt onze grootste beproeving.

Daarnaast zijn al onze handen erg ruw geworden, omdat we meerdere keren aan het touw moeten trekken om water te krijgen. Daarbij komt nog de recente pijn in het lichaam. Door dit project heb ik verschillende keren geprofiteerd van de sensibilisering van de concepten over goede hygiënepraktijken die ik met mijn kinderen in mijn huis ben gaan toepassen. Ik wil dat ze op jonge leeftijd al hun handen wassen om ziekte te voorkomen. Mijn man was aanvankelijk terughoudend op mijn advies, maar is er nu aan gewend geraakt. Dit project is een kans voor mij en voor alle vrouwen in mijn dorp. Zelfs voordat er water beschikbaar is, profiteren we van publieke bewustmakingssessies. Alle thema’s worden voor iedereen besproken, zelfs de meest sceptische thema’s. We hebben echter begrepen dat wij vrouwen verantwoordelijk moeten zijn voor de toepassing van het advies dat ons wordt gegeven.

We danken Islamic Relief en haar donateurs hiervoor.

Jazakillah Hairan.

 

 

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2024 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring