Kaoutar Belarbi
Stewardess
Officevolunteer

Kaoutar Belarbi, 23 jaar, heeft international business gestudeerd en is sinds 2017 een trouwe kantoorvrijwilliger van Islamic Relief Nederland.

Zij bevindt zich iedere week op een andere continent, en toch weet zij altijd tijd vrij te maken om te helpen op het hoofdkantoor.
‘’Na mijn studie had ik nog helemaal geen idee wat ik wilde gaan doen. Het reizen levert mij zoveel nieuwe ervaringen op. De wereld is zo verschillend, en toch zo hetzelfde.’’

Waarom besloot jij vrijwilligerswerk te gaan doen?
‘’Ik heb de tijd ervoor. Toevallig was ik destijds op zoek naar een nuttige invulling voor mijn tijd, toen ik het oproepje voor vrijwilligers zag. Het was een kwestie van Good Timing. Ik raad het iedereen aan om vrijwilliger te worden, het is belangrijk iets te doen voor je medemens. ’’

Hoe zou jij Islamic Relief Nederland omschrijven?
‘’Het is geen alledaagse stichting. Een open stichting. Het is een hele open stichting, ze staan open voor iedereen. Het team is altijd bereid tot het uiterste te gaan om te helpen, dat zie ik bijv. bij de weesafdeling: als een donateur belt met een vraag en/of een probleem, dan wordt er oprecht de moeite genomen om alles goed uit te zoeken. Er wordt heel hard gewerkt, pauze of geen pauze. Ma shaa Allah.’’

Hoe combineer jij je dagelijks leven met vrijwilligerswerk bij Islamic Relief Nederland? ‘’Als mensen horen dat ik stewardess ben, denken ze vaak dat ik superveel zie. En begrijp mij niet verkeerd, dat is ook zo: Ik heb India, Dubai, Zuid-Amerika, Engeland, Ghana, Canada.. etc. mogen zien. Maar je ziet ook de armoede. In Dar Es Salaam in Tanzania bijvoorbeeld, werden mijn collega’s en ik heel chique vervoerd naar het hotel om uiteten te gaan, maar waar wij onderweg allemaal mee geconfronteerd werden.. krottenwijken, bedelaars, hopen afval.. het opent je ogen. Dit soort momenten zijn voor mij echte Eye-openers. ‘’

‘Tegen iedereen die twijfelt over vrijwilligerswerk: Doe het gewoon! Op het kantoor lees je de persoonlijke verhalen van de weeskinderen, donateurs en behoeftigen. Het maakt alles zo dichtbij. Je ziet wat jij indirect voor ze aan het betekenen bent, en dit geeft mij voldoening. Het is altijd goed wat terug te geven aan de medemens.’

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2024 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring