Sara El Houmani
Fiscaal recht
Officevolunteer

Sara El Houmani, 18 jaar, studeert fiscaal recht aan de universiteit van Amsterdam en is sinds 2017 een trouwe kantoorvrijwilliger van Islamic Relief Nederland. Islamic Relief Nederland is haar allereerste vrijwilligersbaantje en ze is er megatrots op.
‘’ We hebben het allemaal druk. Laat dat niet je reden zijn om jezelf te weerhouden van hulp bieden aan de behoeftigen. ’’

Waarom besloot jij vrijwilligerswerk te gaan doen?
‘’ Voor mijn studiekeuze had ik altijd een lichte voorkeur voor psychologie, vanwege mijn interesse in de gedachtes achter het doen en nalaten van de mens. Alleen de banenmarkt… dat weerhield mij er eigenlijk van. Ik ben uiteindelijk fiscaal recht gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Ik heb het erg naar mijn zin op mijn opleiding: aan de UvA ben je jurist vanaf dag één en met mijn passie voor het recht voelt dat ook écht zo. Mijn tijd besteed ik aan mijn studie, lunchdates met vrienden of bezoekjes aan de sportschool.  Deze dingen doe ik natuurlijk voornamelijk voor mezelf.  Met vrijwilligerswerk kan ik juist iets doen ten goede van een ander. Ik heb eens eerder vrijwilligerswerk gedaan, dus dit was voor mij geen onbekend gebied. Echter is het wel voor het eerst dat ik mij wekelijks inzet om een bijdrage te leveren aan een organisatie. Wetend dat ik indirect heel veel mensen aan het helpen ben, geeft mij erg veel voldoening. Ik wil iets doen voor een ander, een ander enigszins vooruit helpen.. en dat kan bij Islamic Relief.’’

Hoe zou jij Islamic Relief Nederland omschrijven?
‘’ Een organisatie met een geweldige vibe. Je wordt erg gewaardeerd als vrijwilliger hier en dat voel je.  Het is een aangenaam team, dat keihard werkt aan een gemeenschappelijk doel. Tussen het harde werken door is er altijd ruimte voor geestigheid. Dat zorgt voor een prettige werksfeer. Ik kwam laatst eerder aan op kantoor dan dat ik mijzelf had ingeroosterd, het team zat nog in een vergaderlunch met het management, en ze stonden erop dat ik erbij kwam zitten. Ik werd gevraagd mee te praten en mee te denken. Op die manier voel je je meer dan een vrijwilliger: je maakt deel uit van het team. Bij Islamic Relief wordt er heel gestructureerd gewerkt met roosters, gesprekken en begeleiders. Ik kan altijd mijn vragen mailen en zelfs appen.’’

Hoe combineer jij je dagelijks leven met vrijwilligerswerk bij Islamic Relief Nederland?
‘’ Ik leef met de dag: maak nooit planningen. Als ik dit aan anderen vertel worden ze vaak door schrik bevangen. Maar tot nu toe gaat alles gelukkig goed :p.  Ik begin mijn leven steeds beter in te schatten en ik leer dat plannen soms vereist is. Natuurlijk heb ik het druk, maar ik vind het gewoon belangrijk om ook tijd te maken voor anderen. Ik heb genoeg tijd voor school, werk en mijn sociale leven. Mijn resterende uren zou ik graag willen uitbesteden aan mensen die mijn hulp écht kunnen gebruiken.’’

‘Wanneer ik bezig ben met rapporten van de weeskinderen vind ik het nog altijd confronterend om te zien  in welke situatie zij zich bevinden. Het lijkt allemaal zo ver van je bed, maar als je zo een rapport ziet wordt het meer reëel. Armoede komt voor in verschillende vormen, en ik ben blij dat ik iets kan betekenen voor de minderbedeelden.’

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2024 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring