Imane B’lyou
Human Resource Management
Projectvolunteer

Imane B’lyou, 20 jaar, studeert Human Resource Management aan de Hoge school van Amsterdam en is sinds 2017 een trouwe projectvrijwilliger van Islamic Relief Nederland. Imane heeft al jarenlang ervaring als vrijwilliger en heeft op verschillende events gestaan voor Islamic Relief Nederland.
‘’ Negatief denken helpt niemand. We weten allemaal dat armoede, honger, ziektes etc. de wereld een negatieve draai geven. Positief denken, in oplossing denken, dat is wat de maatschappij vooruit helpt. Erom huilen helpt niet, erom piekeren helpt niet.. opstaan en het probleem verhelpen: dat helpt! ’’

Waarom besloot jij vrijwilligerswerk te gaan doen?
‘’ Ik heb vrij veel vrije tijd, en die vul ik graag in met iets nuttigs. Enerzijds is het voor uitbreiding van mijn cv, voor mijn persoonlijke ontwikkeling, netwerken etc. maar anderzijds geeft vrijwilligerswerk mij zoveel voldoening. Mijn vriendin was al een aantal jaar vrijwilliger bij Islamic Relief Nederland en vroeg me als projectvrijwilliger voor het Power2Empower Ladiesevent: ik was meteen enthousiast en had me aangemeld. Achteraf heb ik hier nooit spijt van gekregen. Vrijwilligerswerk geeft mij iedere dag een keiharde realiteitscheck van hoe goed ik het eigenlijk heb. ’’

Hoe zou jij Islamic Relief Nederland omschrijven?
‘’ Een hele aparte stichting. Het is er zó gezellig, je voelt je één met de rest. Ik voel mij altijd gemotiveerd na een dag vrijwilligerswerk, ik krijg er gewoon een kick van. Intern zijn de medewerkers gezellig, vooruitstrevend en goed georganiseerd. Ik heb vrij veel respect voor de medewerkers, het blijft toch een stichting waarvoor je werkt. De salarissen zijn dan ook vrij laag, maar ondanks dat zie ik de medewerkers iedere dag keihard doorwerken, overuren maken, in het weekend terugkomen, wetende dat zij die uren niet uitbetaald krijgen. Je ziet en voelt de passie die zij hebben voor hun werk, en ik ben dan ook trots om hier onderdeel van uit te mogen maken. ‘’

Hoe combineer jij je dagelijks leven met vrijwilligerswerk bij Islamic Relief Nederland?
‘’  Vrijwilligerswerk kunnen doen naast je studie, baan en stage is een kwestie van plannen. Ik werk momenteel in het weekend en zit fulltime op stage, daarnaast ga ik ook nog eens naar school. Gelukkig biedt Islamic Relief Nederland het concept ‘projectvrijwilliger’ aan, hierdoor kan ik buiten het hoofdkantoor om, in mijn pauze, tussenuur.. noem maar op, aan de slag voor IRN. Ondanks het feit dat je gebonden bent aan bepaalde eisen/verantwoordelijkheden, krijg je toch de vrijheid om de projecten onder eigen toezicht te ondernemen: het vertrouwen daarvoor is gelukkig aanwezig. Ik ben een voorstander voor flexibel werken, vrijheid geeft mij de creativiteit die hiervoor nodig is. ‘’

‘De spirit achter Islamic Relief, haar drive, dat is iets moois. En dat zie ik terug in alle betrokkenen: de medewerkers, de vrijwilligers, de donateurs, de sponsoren.. echt in iedereen. Ik ben trots om mijzelf vrijwilliger van Islamic Relief Nederland te kunnen noemen. ’

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2024 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring