Oumaima Ouaissa
Science, business and innovation
Officevolunteer  

Oumaima Ouaissa, 19 jaar, studeert Science, Business and Innovation aan de Vrije universiteit van Amsterdam en is sinds 2017 een trouwe kantoorvrijwilliger van Islamic Relief Nederland.

Zij zet zich in voor verschillende stichtingen en weet toch wekelijks administratief werk te verrichten op het kantoor, hiernaast is zij ook een enthousiaste projectvrijwilliger.

‘’Ik wil wat kunnen betekenen voor de medemens. Alles waar ik voor sta, staat Islamic Relief ook voor. Het is de perfecte plek voor mij om vrijwilligerswerk te doen. ’’

 

Waarom besloot jij vrijwilligerswerk te gaan doen?
‘’Ik heb een lange tijd zitten nadenken over wat ik wil doen in het leven, wat is het doel van het leven. En aan ieder einde van de ‘denkcyclus’ kom je toch bij charity. Je moet altijd goed zijn voor je medemens, ongeacht wie of wat hij is. Ik prioriteer mijn vrijwilligerswerk boven mijn huidige baan.

Geld is een middel om te leven, maar weet dat je er niet voor moet leven

Ik vind het prachtig om iets te kunnen betekenen voor de medemens, ook al weten zij niet dat ik het gedaan heb, niemand hoeft het te weten: zolang mijn god en ik het maar weten, is dat genoeg voor mij. ’’

Hoe zou jij Islamic Relief Nederland omschrijven?
‘’Ik vind het zó leuk. Er hangt een leuke, gezellige en informele sfeer tussen de medewerkers en de vrijwilligers. Vanaf de eerste dag op het kantoor werd ik opgenomen in de Islamic Relief Family. Ik was niet alleen een vrijwilliger, mijn mening telde. Ik werd gevraagd voor brainstormsessies, bij discussies werd mijn mening gevraagd: ik werd gehoord. Het is een geweldige en gezellige organisatie. Het klinkt heel suf en cliché, maar het is gewoon gezellig.

 

Hoe combineer jij je dagelijks leven met vrijwilligerswerk bij Islamic Relief Nederland? ‘’Overdag bevind ik mij op school, hierna ga ik direct door naar Islamic Relief tot een uur of 6. De avonden breng ik door met mijn familie, ik ben een echte familiemens. Mijn opleiding is gericht op duurzaamheid, bij Islamic Relief trof ik laatst het waterproject aan, de duurzaamheid van het project werd gegarandeerd d.m.v. de bouw van een watercentrale, dit concept fascineerde mij: ik leer en zie zoveel meer. Ik heb mijn opleiding zo gekozen omdat ik de wereld wil helpen, mijn vrijwilligerswerk bij Islamic Relief is hier een prachtig begin voor. ’’

‘Ik raad het iedereen oprecht aan om vrijwilliger te worden. Je krijgt er geen spijt van. Heb ik spijt van mijn aanmelding? Het enige wat ik tot nu dacht is: Waarom heb ik mij niet eerder aangemeld?

You don’t have anything to lose, you are just gaining hassanaats while having fun.. ’

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2024 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring