Ilhame Sahla
Gezondheidswetenschappen
Officevolunteer

 Ilhame Sahla, 19 jaar, studeert Gezondheidswetenschappen aan de Vrije universiteit van Amsterdam en is sinds 2017 een trouwe kantoorvrijwilliger van Islamic Relief Nederland. Ilhame doet al jaren vrijwilligerswerk en staat erg gemotiveerd in het leven.
‘’ Wanneer je iets wilt bereiken, moet je er altijd voor gaan, wellicht cliché maar je moet altijd denken dat als je iets wilt, je niet stil kunt zitten.. je moet ervoor werken.’’

Waarom besloot jij vrijwilligerswerk te gaan doen?
‘’Ik kan niet stil zitten. Ik wil iets betekenen voor anderen. Ik zette mij in het verleden altijd in voor andere stichtingen, foodevents, sportdagen.. noem maar op. Ik haalde er zoveel voldoening uit, middels deze vrijwilligersfunctie lever ik wekelijks een bijdrage. Het is onderdeel geworden van mijn routine, ik spendeer mijn ochtenden voor school nu zoveel nuttiger. Ik leer de waarde van tijd, de waarde van het leven en de waarde van de basisbehoeften kennen. Het leven ligt verder dan Nederland. En dat besef, dat moet je creëren, vrijwilligerswerk helpt mij daarbij.’’

Hoe zou jij Islamic Relief Nederland omschrijven?
‘’ Ik koos voor deze stichting en niet voor een andere stichting omdat de sfeer mij vanaf dag één aansprak, ik voel zoveel positieve energie. Je ziet iedereen om je heen keihard werken, alleen omdat zij zo graag een ander willen helpen. We hebben allemaal hetzelfde doel en dat vind ik zo mooi. Iedereen weet dat we werken voor de behoeftigen, zij in nood, maar vooralsnog weten zij een gezellige sfeer te behouden, elkaar te motiveren, mij te motiveren. En dit is zeker een reden dat ik hier nog heel lang vrijwilliger wil blijven. De energie die ik meekrijg na een dagje vrijwilligerswerk, het is niet te beschrijven. Het enige wat ik kan zeggen is dat het mij zeer veel voldoening geeft. ‘’

Hoe combineer jij je dagelijks leven met vrijwilligerswerk bij Islamic Relief Nederland?

‘’Islamic Relief helpt mensen die op hun kwetsbaarst zijn. Bij mijn studie gezondheidswetenschappen draait het om de gezondheidszorg in Nederland te verbeteren, maar het focust zich niet op de kwetsbare mensen, bijvoorbeeld de daklozen of de echte behoeftigen. Islamic Relief heeft deze focus weer wel en die is belangrijk voor mij. Als kantoorvrijwilliger is het werk best wel variërend, je draait mee op verschillende afdelingen. Je kunt ervoor kiezen om alleen op de weesafdeling te zitten en/of op de financeafdeling, je leert meer dan je zou verwachten.  ‘’

‘ Heel veel mensen denken eraan om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar zetten nooit de stap. Doe het gewoon! Je creëert een andere mindset, het helpt niet alleen jou, maar ook velen anderen vooruit. ’

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2024 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring