Oumaima El Hauari
Ergotherapie
Projectvolunteer

Oumaima El Hauari, 21 jaar, studeert ergotherapie aan de hogeschool van Amsterdam en is sinds 2017 een trouwe vrijwilliger van Islamic Relief Nederland. Ondanks het feit dat zij zich in de medische wereld bevindt, leerde zij haar kwaliteiten toe te passen op de weesafdeling. Onlangs is zij begonnen als Projectvolunteer en organiseert activiteiten voor jong en oud in ons Activiteitencentrum.
‘’Ik weet dat dit heel cliche gaat klinken, maar ik zit hier oprecht omdat ik wat wil betekenen voor anderen.’’

Waarom besloot jij vrijwilligerswerk te gaan doen?
‘’Mijn studie heeft mij de afgelopen jaren laten zien hoe belangrijk gezondheid is: ik ben gezond; ik studeer; ik werk, maar dat is allemaal in eigen belang. Ik wilde wat kunnen betekenen voor hen die niet gezond zijn; niet kunnen studeren en niet kunnen werken. Islamic Relief biedt mij wekelijks de kans om anderen te helpen en dit geeft mij heel veel voldoening. Ik kom in aanraking met heel veel lokale mensen die hulp nodig hebben en kan vaak administratieve taken verrichten voor buitenlandse behoeftigen. Ik krijg hier enorm veel voldoening van! ’’

Hoe zou jij Islamic Relief Nederland omschrijven?

‘’Het is een hardwerkende stichting. Iedereen werkt er zo hard door, er heerst zeker geen 9 tot 5 mentaliteit. Ik las laatst alle projecten door die Islamic Relief de afgelopen 10 jaar heeft gedaan, en het is oprecht prachtig.. er worden jaarlijks miljoenen euro’s uitgegeven aan projecten in tientallen landen: en ik maak daar onderdeel van uit! Dat geeft je zo’n geweldige gevoel. Er zijn tegenwoordig heel erg veel stichtingen, maar wil je je 100% inzetten, dan moet je je ook echt thuisvoelen. En dat voel ik me ook echt op kantoor bij IRN. Ik kan naar binnen lopen, iedereen groeten, een praatje maken en aan het werk. Er heerst een familievibe en dat maakt het simpelweg een geweldige organisatie.  ’’

Hoe combineer jij je dagelijks leven met vrijwilligerswerk bij Islamic Relief Nederland?

‘’Soms is het lastig, we leven natuurlijk in een tijdperk waarin we allemaal megadruk zijn. We studeren, daarnaast gaan we werken, wil je tijd hebben voor familie, leuke dingen doen met vrienden en je online leven bijhouden. En toch moet je leren wekelijks een middag vrij te maken om te helpen, als je gaat inzien hoe belangrijk het is en er prioriteit aan leert geven: dan wordt het onderdeel van je routine. Anderen helpen is nu even normaal voor mij als naar mijn werk toe gaan, en daar ben ik superblij om. Dit geeft mij wekelijks een energyboost en motiveert mij in zowel mijn studie als carrière. ‘’

‘De eerste stap zetten naar de organisatie is altijd eng of lijkt veel moeite, maar het gaat zo soepel en voor je het weet ben je part of the family!’

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2024 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring