Mijn naam is Dijé, ik ben 45 jaar oud en de penningmeester van de Vereniging van Gebruikers van de Openbare Watervoorziening (AUSPE) in het dorp Sabon Gari. Een paar maanden voordat dit project van start ging, was mijn grootste probleem als vrouw om water te halen. Onze enige bron van water is een waterput waarvan de toestand erg is verslechterd. Elke dag word ik ’s ochtends heel vroeg wakker om water te halen voor mijn huishouden. Ik neem water op mijn schouders in twee blikken van 25 liter die aan koorden zijn bevestigd. Om een ​​blik of emmer van 25 liter te vullen, moet u 15 tot 20 minuten met uw hand trekken. Ik besteed meer dan 4 uur per dag aan het halen van water. Het water dat ik meeneem, wordt gebruikt voor huishoudelijke doeleinden en voor het drenken van dieren. Aan het eind van de dag voel ik me erg moe, mijn schouders en mijn handen doen zoveel pijn.

In werkelijkheid maakt het water deel uit van ons dagelijks lijden. Hieraan wordt de kwaliteit van het bronwater toegevoegd, dat sterk is aangetast en ons soms ziekten bezorgt.

De tijd die ik besteed aan het halen van water stelt me ​​niet in staat om een ​​goede monitoring van het onderwijs van mijn kinderen te garanderen, vooral op het gebied van hygiëne. Ik had op dit punt voorouderlijke kennis, geleerd van onze grootouders.

Gelukkig heb ik met de steun van dit project kunnen profiteren van training die mijn leven heeft veranderd door het begrijpen van goede en slechte praktijken op het gebied van hygiëne en sanitaire voorzieningen. Aan de andere kant voelde ik me zeer gewaardeerd omdat ik was gekozen als vertegenwoordiger van de watergebruikers in mijn dorp. Mijn man Hassoumi vertelde me dat hij een duidelijk verschil voelde in onze leefomgeving op het gebied van hygiëne. Hij is ook blij met de functie die ik momenteel bekleed in ons dorp.

Ik beloof me vastberaden al het advies dat aan ons wordt gegeven toe te passen. Ik zou ook van deze gelegenheid gebruik willen maken om Islamic Relief te bedanken voor de hulp die wij krijgen, ik verzeker u dat zelfs voordat water beschikbaar is voor het publiek, we tevreden zijn met de positieve verandering die we in onze omgeving zien.

 

Islamic Relief Nederland ∙ ANBI 003410511 ∙ ©2024 ∙ Privacy Statement ∙ Cookieverklaring